Header

 

Home

Wie zijn wij

Optredens

Repertoire

Foto's

Links

Gastenboek

Contact

Inloggen

 

 

 

Ontstaan van de Kersenhoedjes

 

Ons koor is eigenlijk ontstaan uit een zeemanskoor. Enkele van onze mannen zingen al zo’n 15 jaar in een shantykoor. Wij gingen als trouwe echtgenoten vaak mee als er een optreden was en dan zeiden we tegen elkaar “wat zou het leuk zijn om ook zo te zingen” Helaas waren de heren onverbiddelijk “geen vrouwen in ons koor”.  

Toen hebben twee vrouwen tegen elkaar gezegd “Dan richten we zelf wel een koor op. We gaan smartlappen zingen”.  Wij hadden het idee om rustig te beginnen met een stuk of 10 vrouwen en ons koor dan langzaam te laten groeien. Maar wie schetste onze verbazing, binnen enkele weken hadden zich al 25 vrouwen aangemeld. 

Er was werk aan de winkel. Het repertoire moest worden samengesteld, en we hadden muzikanten en een oefenruimte nodig. We zijn aan de slag gegaan, inmiddels bestaan we meer dan vijf jaar en hebben we nu zo’n
41 leden, drie accordeonisten, een drummer en een dirigent.

Wij zijn niet zo streng als onze echtgenoten want de laatste vijf leden zijn mannen. Een paar hanen in zo’n kippenhok kan nooit kwaad. Verder worden we ondersteund door een geluidsman en webmaster.

Ons repertoire wordt steeds aangepast en vernieuwd. We zingen vrolijk over diepmenselijk leed, waarbij wij soms zakdoekjes uit moeten delen omdat het publiek het niet droog houdt.

We zingen echte oude smartlappen over vaders die drinken,
moeders die doodgaan en kinderen die eenzaam zijn, maar we zingen ook modern repertoire en vrolijke liedjes want er is al genoeg ellende op de wereld. We zingen uitsluitend Nederlandstalige liedjes, waarbij wij kwaliteit nastreven maar plezier toch altijd eerst komt.